![]() |
![]() |
![]() |
09 Листопада 2017р.
8-9 листопада 2017р. відбувся конгрес шеф-кухарів FONTEGRO EXPO 2017 з теми «Майстер-класи від ведучих шефів України», відбувся у Києві, який відвідали викладачі технологічних дисциплін Сухецька А.С. та Радчук О.В. Основні питання, що розлядались на конгресі та авторські майстер-класи шеф-кухарів: 1. Як працювати зі смаком «умамі». Майстер-клас «Приготування, оформлення та подача тако, гарячої закуски з пшона, десерту карамельного» від шеф-кухаря ресторану авторської кухні «Каркас» Юрія Приємського, м.Київ.
2. Виробництво авторських солей шляхом випарювання від шеф-кухаря Ярослава Гуменюка, м.Львів. 3. Майстер-клас «Приготування, оформлення та подача кров’янки в авторському виконанні», «Приготування і техніка випікання чізкейка на грилі», «Приготування бісквіта з використанням сучасного обладнання» від бренд-шефа мережі «23 ресторани» Олени Жаботинської, м. Івано-Франківськ.
4. Майстер-клас «Приготування котлети по-київськи в авторському виконанні (з чорної курки)», «Приготування десерту з курки», «Приготування бісквіта від автора» від шеф-кухаря ресторану «Bernardazzi» Олександра Еурза, м. Одеса.
5. Техніка роботи мішленівських шефів із сирою рибою. Майстер-клас «Приготування, оформлення та подача тартару; філе тріски і шкірка з лосося, смажена фрі » від шеф-кухаря ресторану «Lucky», м.Київ.
6. «Свинні субпродукти. From nose to tail». Майстер-клас «Приготування, оформлення та подача теплого салату зі свиним серцем, свинні щоки з ньоками, морозиво з беконом у хрусткому стаканчику» від шефа ресторану «Slow piggi», Ксенія Амбер, м. Одеса.
7. Тема майстер-класа «Як збалансувати смак страви морозивом». Готували: морозиво з гірчицею на брускеті з овочами, морозиво з бородинським хлібом. Автор ідеї та шеф-кухар «Ice cream studio Gelarty» Масіммо Джеларті, м. Київ.
8. Тема майстер-классу «Шеф: розвиток по горизонту. Як не вмерти з нудьги». Тартар овочевий, чорний дерун з паштетом з підкопченої форелі, цукерки з буряка. Шеф-кухар театру пива «Правда» Ілля Демковський, м. Львів.
9. Тема майстер-клас: «Латино-українська кухня. Свинина та кукурудза: традиційні продукти у новій інтерпретації». Чічерон, севіче з креветками, кукурудза в текстурі. Шеф-кухар ресторанів «Guramma u Manu», Ігор Крамаренко, м. Київ.
Учасники та дегустатори майстер-класу ставили питання, отримували консультації, вивчали технології приготування нових страв, знайомилися з обладнанням сучасного ресторану. На заході мали можливість познайомитись та поспілкуватися з учасника програми «Майстер-шеф». Всі гастрономічні шедеври, приготовані на сцені FONTEGRO EXPO 2017, надзвичайно цікаві, а енергетика та масштаби проекту зробили свою справу і результат перевершив очікування. «Немає традицій без інновацій, а інновацій без традицій. Традиційна кухня повинна завжди гармонійно поєднуватися з сучасним суспільством, адаптуватися до стилю життя суспільства і, якщо так, ви справжній шеф своєї справи». Викладачі технологічних дисциплін |