PDF Печать E-mail

Polosa_Podii

    25 Жовтня 2018р.

2018.10.25_Tigd_ck_HT6Тиждень циклової комісії готельно-ресторанних та технологічних дисциплін

Традиційно в ДВНЗ РКЕБ проходять тижні циклових комісій, які реалізують особливості фахової майстерності кожної з них. Заходи розпочались із циклової комісії готельно-ресторанних та технологічних дисциплін, яка продемонструвала різноманітні майстер-класи та інновації в ресторанній сфері.

 Під час усіх заходів, представлених спеціальністю, діяла осіння ретрофотозона «Autumn paradise», в оформленні якої брали участь викладачі та майстри виробничого навчання, студенти та класні керівники груп готельно-ресторанних та технологічних дисциплін.

2018.10.25_Tigd_ck_HT19

 22 жовтня- випуск тематичних стінгазет.

До проведення тижня циклової комісії усі групи, що навчаються на торговельно-технологічному і економічному відділеннях, прийняли активну участь у створенні та випуску стінгазет:

- 1 курс працювали над темою: "Найкращі ресторани та готельні комплекси м. Рівне";

- 2 курс - "Найкращі ресторани та готельні комплекси світу";

- 3 курс - "Їстівні квіти - модний тренд у сучасній кулінарії",

"Методи декорування страв",

"Незвичайні ресторани світу",

"Нові способи теплової кулінарної обробки продуктів"

- 4 курс - "Найвидатніші кухарі світу".

Усі стінгазети були яскравими, змістовними та цікавими, притягували погляди кожного студента і викладача коледжу.

Цього ж дня було проведено засідання гуртка «CULINARY ARTS» з теми: «Ресторанний бізнес: основні етапи становлення» (для студентів I курсу: ХТ-11, ХТ-13, ГРС-9, ГРС-11). Студенти 4 курсу групи ХТ-2 Маркевич Наталія, Цимбалюк Надія та 3 курсу групи ГРС-1 Романюк Світлана, Коломієць Яна, Буднік Ірина визначили етапи становлення закладів харчування та представили історію розвитку ресторанного господарства м. Рівного, найстаріші ресторани, що працюють до сьогодні; найнезвичніші ресторани у різних куточках світу.

 2018.10.25_Tigd_ck_HT

2018.10.25_Tigd_ck_HT1

2018.10.25_Tigd_ck_HT2

2018.10.25_Tigd_ck_HT3

23 жовтня відбувся майстер-клас «Новітні технології приготування соусів», який провела для студентів ІІІ курсу рівнянка, фіналістка телепроекту «Майстер Шеф»-Олена Іващук.

Олена зазначила, що вперше проводить майстер-клас на 120 чоловік і в захваті від того, що викладачі та студенти цікавляться новітніми технологіями, новими рецептурами та досвідом приготування і поєднання соусів із м’ясом, рибою, овочами, десертами.

Усі присутні могли продегустувати приготовані гостею разом із помічниками студентами соуси – за власним рецептом (фірмовий), голландез, пікантно-сливовий до м’яса, сабайон.

Атмосфера заходу була наповнена позитивними враженнями та емоціями, була націлена на результат, оскільки студенти ставили безліч запитань, як із з технології приготування, так і з досвіду роботи Олени.

Студенти дізналися багато цікавого, нового, пізнавального, а запрошена із задоволенням погодилася завітати в коледж ще не раз.

2018.10.25_Tigd_ck_HT4

 2018.10.25_Tigd_ck_HT5

2018.10.25_Tigd_ck_HT6

Відбувся майстер-клас з теми: «Особливості приготування страв фьюжн із використанням молекулярної кухні» від співзасновника гільдії кухарів Рівненщини, члена асоціації кухарів України, акредитованого шеф-кухаря категорії “А”, випускника Київської кулінарної академії, співвласника та шеф-кухаря

кафе “LOK” - Олександра Медведя.

Було продемонстровано приготування таких страв:

- Сирний мус в томатній глазурі на землі з бородинського хліба та мохом з кропу

- Червоний борщ з сметанними сферами, фрикаделькою в буряковій глазурі, снігом з хріну

- Свинина сувід з картоплею фламбе та паштетом з солоних огірків

- Вишневий канелоні з сиром на шоколадній землі з полуничними сферами та персиковою ікрою.

 2018.10.25_Tigd_ck_HT7

2018.10.25_Tigd_ck_HT8

2018.10.25_Tigd_ck_HT10
2018.10.25_Tigd_ck_HT9 2018.10.25_Tigd_ck_HT11

2018.10.25_Tigd_ck_HT12

25 жовтня відбулася дегустація устриць «Фін де кляр» для викладачів РКЕБ.

Устриці були доставлені компанією «Одіссей», яка постачає їх з Атлантичного узбережжя, всього за кілька годин авіарейсом у спеціальних резервуарах.

Під час майстер-класу присутні ознайомились із розкішним делікатесом, могли навчитись правильно відкривати молюсків, також дізналися, чи пищать- таки устриці при вживанні,а також правила їх споживання, поєднання з соусами.

Атмосферна дегустація відбулась із найвишуканішим еногастрономічним поєднанням - устриць і білих вин.

2018.10.25_Tigd_ck_HT14

2018.10.25_Tigd_ck_HT152018.10.25_Tigd_ck_HT16

Клінінг у готельно-ресторанному бізнесі. Керівник сервіс служби «Клін Плюс» Андрій Калачов (для студентів III курсу ГРС-1, ГРС-3).

Професійне прибирання важливе не тільки з погляду естетики, дотримання правил санітарії й гігієни, але і для економії матеріальних ресурсів. У перекладі з англійської «clean out» - прибирання, чищення; «cleaning» - чищення.

Присутні ознайомились із сучасними технологіями, професійним устаткуванням і спеціальними миючими засобами для досягнення максимального комфорту і чистоти у готелях та ресторанах.

2018.10.25_Tigd_ck_HT17

2018.10.25_Tigd_ck_HT18

Викладачі циклової комісії готельно-ресторанних та технологічних дисциплін

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Баннер
Баннер

Яку спеціальність обрати?
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні114
mod_vvisit_counterВчора144
mod_vvisit_counterНа цьому тижні624
mod_vvisit_counterНа попередньому тижні1481
mod_vvisit_counterВ цьому місяці3814
mod_vvisit_counterВ минулому місяці4888
mod_vvisit_counterВсього501401

Сьогодні: 2018-11-22 14:10

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер

Розробник Назаров А.Л. Joomla!. Designed by: internet hosting company value hosting Valid XHTML and CSS.