Ресторанне обслуговування
PDF Печать E-mail

Спеціальність 5.14010102  «Ресторанне обслуговування»

Кваліфікація – адміністратор (господар) залуRestor_obslugovuv_Barmen

 

Restor_obslugovuv_AdministratorПрофесія адміністратора виникла нещодавно, але вже міцно ввійшла в наше життя. Сьогодні без адміністратора не обходиться жодний серйозний заклад, будь то магазин, комп’ютерна фірма, а особливо ресторан.

Необхідність в адміністраторах виникла у зв’язку з ростом кількості кафе, ресторанів. Адміністратор ресторану зобов’язаний зустрічати гостей, супроводжувати їх до столика, показувати вільні місця, а також слідкувати за загальним порядком у ресторані і за діями офіціантів.

Майстер ресторанного обслуговування — фахівець, який може самостійно управляти будь-якими процесами у ресторані, кафе, барі. Ресторанне обслуговування — це перспективна спеціальність. Молодший спеціаліст здатний виконувати обов'язки керівника структурних підрозділів в закладах ресторанного господарства, Restor_obslugovuv_Oficiantорганізатора з проведення святкових заходів, відпочинку і дозвілля населення, Restor_obslugovuv_Servirovka2адміністратора торговельного залу, консультанта з питань організації обслуговування населення в ресторанному господарстві, менеджера з реклами і надання послуг споживачам, метрдотеля.

У процесі навчання студенти вивчають цикл як загальноосвітніх, так і професійно — орієнтованих дисциплін: барна справа, кулінарне мистецтво, організація обслуговування та виробництва в закладах ресторанного господарства, ресторанний сервіс та інші. Під час навчання в коледжі студенти проходять навчальну практику, де студенти Restor_obslugovuv_Servirovkaоволодівають практичними навичками і вміннями кваліфікації молодшого спеціаліста та виробничу — у закладах ресторанного типу міста і області, а саме ресторани: Restor_obslugovuv_Servirovka1«Золота підкова», «Париж», «Магнат», «Саторі» та ін. По закінченні навчання отримують свідоцтва робітничих професій “бармен” і “офіціант”.

Випускники спеціальності користуються стабільним попитом у роботодавців внаслідок активного розвитку ресторанного, готельного й туристичного бізнесу в Україні.

 

Випускники спеціальності “Ресторанне обслуговування” можуть обіймати наступні посади:

- керівник закладу ресторанного бізнесу;

- адміністратор залу;

- метрдотель;

- начальник цеху;

- майстер виробничого навчання;

- завідувач складів сировини, готової продукції, виробничих підрозділів підприємств;

- бармен;

- офіціант;

- агент з постачання.

 

Матеріально-технічне забезпечення навчального процесу студентів технологічного відділення:

- сучасна навчальна лабораторія для відпрацювання лабораторних робіт;

- електронна бібліотека;

- тематичні презентації лекційного та практичного матеріалу;

- навчальний ресторан із обслуговування;

- навчальні кабінети, обладнанні сучасним устаткуванням, мультимедійними засобами;

 

Здобувши у коледжі неповну вищу освіту, студенти-технологи мають можливість продовжити навчання за скороченими термінами у наступних вузах: Київський національний торговельно-технологічний університет, Національний університет "Львівська політехніка", Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького (факультет харчових технологій), Полтавський університет економіки та торгівлі, Харківський державний університет харчування та торгівлі та ін.

 



Баннер
Баннер
Баннер
Баннер

Розробник Назаров А.Л. Joomla!. Designed by: internet hosting company value hosting Valid XHTML and CSS.