Тиждень фахової майстерності спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа»!

2021.10.20 Tigd ciklu HT1920 жовтня 2021р.
З 11.10 по 20.10.2021р. у Рівненському фаховому коледжі економіки та бізнесу проходив тиждень циклу «Харчових технологій та готельно-ресторанної справи».

В рамках тижня відбулась низка заходів. Відкриття тижня розпочалося з виставки стінгазет з теми: «Впевнені кроки у перспективне майбутнє».
2021.10.20 Tigd ciklu HT
11 жовтня для студентів І, ІІ курсів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» відбулося гурткове заняття «Вернісаж професій» - з показів у ОАЕ на показ у РФКЕБ.
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT1.jpg2021.10.20_Tigd_ciklu_HT2.jpgСтуденти та педагоги коледжу організували ряд подій, спрямованих на вшанування пам’яті захисників України та підтримку діючих військових.
11 жовтня, викладачі та студенти коледжу разом з місцевими волонтерами – Тетяною Ременюк та Вірою Буковською відвідали пацієнтів центру лікування та реабілітації наслідків нейротравми Рівненського обласного госпіталю ветеранів із концертною програмою та святковим обідом. Студенти приготували ветеранам війни смачний обід.
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT3.jpg12 жовтня відбувся спільний захід циклових комісій харчових технологій і готельно-ресторанної справи та туризмознавчих дисциплін «Слава незламним захисникам». Студенти підготували урочистості на тему козацтва, Української повстанської армії та АТО. Окрім цього, на заході можна було почути розповіді про Україну, зокрема про Рівненщину та її культурні цікавинки. Керівниця відділу культури та туризму Рівненської ОДА – Любов Романюк оцінила ентузіазм студентів та запропонувала створити спільний проєкт в сфері Рівненщини туристичної. Також звучали вірші, зокрема пані Люба прочитала студентам власний вірш, присвячений подіям 2014-2015 року. А відома співачка Христина Панасюк заспівала патріотичних пісень, ноти яких торкаються душі.
До проєкту долучився історично-кулінарний проєкт «Я – Історія». В цей день усіх гостей урочистостей та студентів частували поліським борщем з сушкою та качкою. Готував один з кращих кухарів України – Сергій Солдаткін.
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT4.jpg

І головне, на запрошення керівництва навчального закладу подію відвідали ветерани бойових дій – Андрій Ліснічук, у 2014-2015 рр. командир взводу 80 десантно-штурмової бригади, що керував обороною нового терміналу Донецького аеропорту в січні 2015 року, кавалер ордену «За мужність» ІІІ ступеня, Василь Гриник, учасник боїв за Донецький аеропорт з 6 по 18 січня 2015-го, пережив газові атаки, кавалер ордену «За мужність» ІІІ ступеня, Тарас Давидюк, член станичної ради Пласту Національної скаутської організації України, доброволець батальйону «Гарпун». Військові виступили перед студентами, і якщо описати відчуття та емоції у залі під час промови Василя Гриника, процитуємо пана Тараса: «це було до кісток»…
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT4.jpgСаме такі дії напередодні свята Покрови, де не словом, а ділом молодь долучається маленькими кроками до великої перемоги – мають бути в Україні!
Координатор проєкту «Слава незламним захисникам» Алла Опанасик, заступниця директора коледжу з виховної роботи, від імені адміністрації коледжу, усього колективу та студентів дякує усім Захисникам України за героїзм і справжній український бойовий дух! Слава Україні!
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT4.jpg13 жовтня відбувся конкурс «Борщ, як кулінарний квест» для студентів ІІІ курсів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» під керівництвом викладачів Шенаур О.В. та Артемюк О.А. Квест присвячений кулінарним традиціям приготування українського борщу, який має безліч регіональних рецептів.
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT13.jpg18 жовтня студенти ІV курсу, групи ГРС-9 відвідали екскурсію разом з викладачем Шенаур О.В. «Технологія виробництва та дегустація крафтових сирів».

Студенти І курсу спеціальності «Харчові технології» разом з майстрами виробничого навчання Гусевик Г.М., Зиль Н.Ф. відвідали готельно-ресторанний комплекс «Софія». Студентам екскурсія до готельно-ресторанного комплексу надзвичайно сподобалася, залишилося багато позитивних вражень, починаючи від інтер’єру закладу та закінчуючи його цікавими ідеями з обслуговування та ін..
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT13.jpg Такі екскурсії необхідно проводити для того, щоб студенти мали змогу побачити роботу закладів ресторанного господарства, дізнатися про інновації у даній галузі, а також з метою активізації інтересу до майбутньої професії.
19 жовтня відбулася дегустація жаб’ячих лапок  для викладачів РФКЕБ «Французький делікатес в РФКЕБ (ніжні німфи уранішньої зорі)» та устриць для студентів ІV курсу. Студенти ІV курсу вперше почули історію мандрів устриці до подіуму вишуканого делікатесу, дивувалися незвичайним фактам з життя цієї «принцеси», знайомилися з українською фермою  «Устриці Скіфії», з технологією підготовки їх до подачі і з правилами їх споживання. Атмосферна дегустація відбулася із найвишуканішим еногастрономічним поєднанням.
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT13.jpg

2021.10.20_Tigd_ciklu_HT13.jpg

2021.10.20_Tigd_ciklu_HT13.jpg

20 жовтня було проведено інформаційну хвилину в коледжі з нагоди Міжнародного дня кухаря та кулінара, студентами ІV курсу, групи ХТ-13 та викладачем Шенаур О.В.
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT13.jpgНа завершення тижня циклу було проведено конкурс серед студентів циклу харчових технологій та готельно-ресторанної справи РФКЕБ «Як посмажити картоплю, щоб швидко і вдало вийти заміж».
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT13.jpg

2021.10.20_Tigd_ciklu_HT13.jpg

Переможці конкурсу та квесту були нагороджені цінними подарунками та грамотами.
2021.10.20_Tigd_ciklu_HT13.jpg

Сухецька А.С., голова ц/к харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Меню